Sveriges enda nätverk av experter på invasiva arter

Sveriges enda nätverk av experter på invasiva arter Request from Björn Berg Marklund – bjorn.berg.marklund@gmail.com

Request from Björn Berg Marklund – bjorn.berg.marklund@gmail.com

Hej!

Typiskt att jag inte hittade er tidigare :). Såhär är läget: jag flyttade in i ett hus där parkslide redan var inplanterat (säkert för runt 15-20 år sedan).

Jag var lite dumdristig och efter (för lite) efterforskning så började jag slita i huvudplantan för 3 år sedan (grävde inte upp rötterna, täckte bara över den med en duk runt 3kvm på våren). Spridningen har inte varit enormt aggressiv än, men den lär ju inte lugna ner sig! Områdets storlek är lite svårt att avgöra, men har sett små skott 3-4m bort från huvudplantan.

Just nu har jag: grävt ett helt vertikalt dike flera meter från närmsta plantan för att ha en “barriär”, men jag tänkte sluta förarga plantorna som redan är inom området – jag håller noggrant koll på andra sidan diket, har inte sett något hoppa upp än.

Men jag vill ju gärna ha lite rådgivning nu innan jag återigen gör något korkat. Det är inte nära husgrunden, så jag är inte så orolig för skador på huset. Men, det vore skönt att kunna sova lugnt om natten, och kanske till och med lyckas återerövra en bit av trädgården för att kunna göra nått roligare med den :).

Tack på förhand!

/Björn

Related Post